Какви грешки правят хората при спазване на личната хигиена? Как

...
 
Какви грешки правят хората при спазване на личната хигиена? Как
Коментари Харесай

Най -честите грешки в личната хигиена, които саботират здравето ви

 

Какви неточности вършат хората при съблюдаване на персоналната хигиена? Как можете да ги избегнете? И кои са главните правила по този въпрос? Нека  разберем.

 

Правилата за персонална хигиена са ни познати от детството. Основните са: мийте зъбите си 2 пъти дневно, мийте ръцете си преди хранене, преобличайте се и постоянно вземайте душ. Но това не са всички правила. Някои от нас нарушават разпоредбите, без даже да знаят. По -долу ще посочим най -често срещаните неточности.

Най -честите неточности в персоналната хигиена

 

Не миете добре ръцете си

Всеки знае какъв брой е значимо да си миете ръцете, изключително като профилактика против настинки и инфекциозни болести по време на епидемии.

Въпреки това, статистиката демонстрира, че единствено 5% от хората мият ръцете си задоволително дълго и усърдно. Повече от 30 % не употребяват сапун, а 10 % не помнят за такава елементарна процедура. Измиването на ръцете прекомерно бързо е неефективно. Необходимо е да измиете ръцете си със сапун най-малко 25 секунди, като третирате двете страни на ръката и пространството сред пръстите.

 

Често докосвате лицето си с ръце

Помните ли какъв брой постоянно докосвате лицето си или го поддържате с длани? Подобни дейности освен спомагат за разпъване на кожата и понижаване на тургора й, само че също по този начин спомагат за размазването на прахуляк и вероятни бактерии, които са по ръцете ви. Това също по този начин способства за задръстване на порите и акне. Опитайте се да премахнете този табиет.

 

Вземате парещ душ

Горещият душ е прелестно и релаксиращо прекарване. Но, колкото и да е необичайно, горещата вода не носи никаква изгода за кожата ви. При запарване порите се отварят, дружно с това настава несъразмерна загуба на течност и естествените масла се измиват, кожата може да загуби разтегливост и да стане суха. Топлият душ е по -полезен, можете последователно да намалите температурата на водата, до момента в който това стане табиет.

Използвате сапун под душа всеки ден

Хората, чиято кожа е склонна към изсушаване, не трябва да употребяват сапуни и гелове всякога, когато се къпят. Ако се къпете, с цел да се освежите и не сте се изпотили, е задоволителна елементарна топла вода. Всички почистващи препарати изсушават кожата и също по този начин отмиват потребните бактерии, които са от значително значение за нашия имунитет.

Душ след подготовка?

 

Какво по -естествено от вземането на душ след интензивни извършения? Експертите споделят, че е по -важно да промените облеклата, в които спортувате. Всяка материя елементарно всмуква потта, което води до раздразнение на кожата.

Вземането на топъл душ след подготовка ще помогне за измиване на бактериите от кожата ви. Но в случай че нямате опция да си вземете душ незабавно след тренировката, просто свалете облеклата си, можете да избършете проблематичните зони с мокри кърпички.

 

Не сменяте кърпата

Кърпата би трябвало да се сменя от време на време. Постоянно попиваща вода, тя е източник на бактерии, гъбички и плесен. За да се сведат до най-малко бактериите, е належащо кърпата да се изсушава след всяка приложимост и от време на време да се подменя с нова.

Не миете четките за грим

Четките за грим би трябвало да се мият от време на време. Те събират доста прахуляк, нечистотия и болестотворни бактерии, които могат да се отсрочат върху кожата, което води до съществени проблеми, вместо до изящен грим. Измийте четките си в топла сапунена вода и по-късно подсушете. Четките за грим са персонални, тъй че не позволявайте на никой различен да ги употребява.

 

Измивате зъбите си незабавно след кафето

 

Любителите на кафе знаят, че честото потребление на кафе води до потъмняване на зъбния гланц. Поради тази причина доста фенове на кафе си ​​мият зъбите след всяка чаша кафе, което изпият.

Не бива да се прави по този начин. Факт е, че тази напитка основава нараснала киселинност в устната празнина, което отслабва зъбния гланц, а миенето на зъбите в този миг може да я повреди.

 

Забравяте да почистите ноктите си

Редовното миене на ръцете е превъзходен табиет за персонална хигиена. Но не забравяйте за ноктите си. Под тях могат да се натрупват прахуляк и бактерии. Така че не забравяйте да си почистите или изрежете ноктите.

 

Изрязвате ноктите на краката прекомерно надълбоко

Прекалено дълбокото подкастряне може да докара до врастнали нокти на краката. Необходимо е нокътя да се отреже в права линия, с цел да намалите чувствителността, да изключите възпалението и врастналите нокти.

 

Забравяте да промените четката за зъби

 

Необходимо е освен да изплаквате четката си за зъби след всяка приложимост, само че и да я подсушавате усърдно. Когато е мокра, тя е източник на бактерии и плесен, които могат да навлязат в устата ви, което може да аргументи освен неприятен мирис и заболяване на венците, само че и да разстрои храносмилателната ви система. По -добре е да употребявате четки с капачки. Необходимо е да се сменя четката за зъби най-малко един път на 3 месеца и незабавно след минали болести.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР